Trouwen in de winter

Tips voor een romantische winterbruiloft

Trouwen in de winter. Veel stellen krijgen al koude rillingen bij het idee. Toch kan een winterbruiloft nét zo romantisch zijn als een bruiloft in de lente of zomer. Zeker met deze tips.

Locatie
Als je denkt aan een winterbruiloft, dan denk je meestal niet aan trouwen aan het water. Het is immers te koud of te nat om naar buiten te gaan. Met een binnenlocatie die omringd is door natuur heb je de best of both worlds.
Een locatie met veel (grote) ramen laat de natuur naar binnen, zodat jullie uitkijken op een winters tafereel. Denk aan sneeuwvlokjes die naar beneden dwarrelen terwijl jullie behaaglijk aan jullie champagne nippen.

Styling
In de winter is het sneller donker. Een goed excuus om uit te pakken met gezellige lampensnoeren, witte lampionnen, waxinelichtjes, lantaarns, vuurschalen en fakkels. Deze lampjes geven jullie bruiloft een romantisch en knus effect. Laat lampionnen uitstansen met jullie initialen voor een persoonlijke touch.
De winter als thema geeft ook veel mogelijkheden voor styling. Gebruik wit op wit, wit met zilver en groene en rode accenten, hang maretakken op (for a kiss) en gebruik zachte stoffen voor een warm effect. Ook de metallic-look past goed bij een winterbruiloft.

Dresscode
Ja, die kou maakt het lastig om feestelijk voor de dag te komen, maar in 2017 zien we veel jurken met lange mouwen. Wil je liever een sexy jurk aan, er is een aantal subtiele dingen die je kunt doen, zoals het dragen van lange avondhandschoenen of een bolero tegen de kou. Een mooie, witte doek die je losjes om jezelf heen drapeert kan ook erg mooi zijn. De heren kunnen gaan voor Engelse tophat, leren handschoenen en een overjas. Christmas all the way!

Catering
Op een winterse bruiloft pakken jullie natuurlijk uit met heerlijke winterse ingrediënten. Serveer glühwein, warme chocolademelk met slagroom, een chocolade fondue en gepofte kastanjes. Bij het diner kun je denken aan comfort food, zoals stoofpotjes en malse ovengerechten. Onze chef-kok geeft jullie graag tips voor een wintersmenu.

Fotografie
Een ervaren fotograaf weet hoe hij foto's maakt in donkere ruimtes. In de winter heb je te maken met minder licht zowel binnen als buiten. Vraag aan jullie fotograaf of hij of zij daar rekening mee houdt.

Met een beetje geluk ligt er sneeuw tijdens jullie fotoshoot, maar die kans is niet zo groot. Kies daarom zelf een winters thema waarbij je niet afhankelijk bent van het weer, zoals een kerstthema.