Trouwen in de buitenlucht

Romantische buitenbruiloft

Buiten trouwen in de openlucht maakt jullie bruiloft vrijer en informeler. De lente en de zomer lenen zich uitstekend voor een buitenbruiloft. Hoe organiseren jullie een bruiloft in de buitenlucht?

In Nederland is het slim om een buitenlocatie te kiezen met plan b, het regenscenario. Een locatie midden in het bos, in het park of op het strand is romantisch, maar zodra het gaat regenen wordt het een drama als jullie geen goed alternatief hebben. Kies daarom voor een buitenlocatie met sfeervolle binnenruimtes, zodat jullie snel naar binnen kunnen vluchten.

De buitenlocatie kunnen jullie op verschillende manieren laten aankleden. In festivalstijl, boho chic, landelijk of juist klassiek-romantisch. Een persoonlijke stijl maakt jullie bruiloft extra speciaal. Laat bijvoorbeeld foto's printen of gebruik teksten die jullie inspireren.

Buiten ceremonie
Een opstelling met houten, witte klapstoeltjes en een looppad in het midden is de meest klassieke opstelling. Plaats aan het einde van het looppad een witte boog of altaar en versier deze opstelling met bloemen, een witte loper en witte draperieën.
Stem de locatie van de stoelen af op de natuur. Plaats de stoelen in een halve cirkel om het altaar of maak zitjes bij het water. Hooibalen bedekt met witte kleden zijn ook hip als zitplaatsen.

Leuk detail: een houten schommel aan een boom geeft jullie buitenbruiloft een speels effect.

Buiten dineren
Dineren met uitzicht op het water, prachtig toch! Kies bijvoorbeeld voor een barbecue op een terras aan het water. Dek de tafels met mooie tafelkleden en servies. Maak de tafels af met bloemen.

Buiten feesten
Buiten jullie avondfeest vieren is in veel stedelijke omgevingen geen optie, omdat dit geluidsoverlast met zich mee brengt. Kies daarom voor een prachtige buitenlocatie met een nét zo sfeervolle binnenruimte, zodat jullie 's avonds uitbundig kunnen feesten zonder dat iemand daar last van heeft.

Buiten trouwen kan ook bij Lommerrijk. Onze landtong aan het water leent zich uitstekend voor een romantische bruiloft in de buitenlucht.