Bruiloft en catering

Cateringtips voor jullie bruiloft

Welke hapjes en drankjes serveren jullie op jullie bruiloft? Dineren jullie met alle gasten of een select gezelschap? We zien verschillende trends op bruiloften voorbijkomen die we graag met jullie delen.

Barbecue
Een barbecue op een bruiloft geeft jullie feest extra vrijheid. Een barbecue-setting is informeler dan een diner รก la carte en hipper dan een lopend buffet. Zijn jullie bang voor vieze vingers en vetvlekken? Dat hoeft niet. Een goede cateraar zorgt voor passende hapjes. Vraag of de cateraar voor jullie achter de gril staat. Zij zorgen voor smakelijke en sappige barbecuegerechten en jullie gasten hoeven zo niet met hun nette kleding in de rook te staan.

Walking dinner
Willen jullie de bruiloft afsluiten met een diner en feest tegelijk. Een walking dinner is dan een goed alternatief. Zet de muziek aan en serveer tijdens het feest kleine, culinaire hapjes. Het walking dinner staat gelijk aan een drie- of viergangenmenu, maar dan met afwisselende kleine gerechtjes die gasten staand kunnen nuttigen.

Muur met hapjes
Helemaal hip zijn de food walls. Een muur die je volhangt met hapjes die horen bij een thema, bijvoorbeeld een muur met donuts, een muur met sushi of een rek met stukjes pizza. De manier van presenteren is heel uniek, omdat de hapjes rechtop 'hangen'.

Verantwoord diner
Verantwoord en biologisch eten is ook een trend die we terugzien op bruiloften. Bruidsparen kiezen bewust welke producten zij willen nuttigen tijdens hun diner of buffet. Er is bijvoorbeeld meer hang naar streekproducten en verse groenten.