Brui­loft

Trouwlocatie

Mooiste trouwlocatie van Rotterdam

Lommerrijk is een van de mooiste trouwlocaties van Rotterdam. Het uitzicht op de Bergse Plas is romantisch en heel fotogeniek; net als de oprijlaan met oude kastanjebomen.Bij Lommerrijk trouwen jullie binnen of buiten.

 • Mooiste trouwlocatie van Rotterdam
 • Capaciteit tot 300 personen
 • Uitzicht op de Bergse plas
 • Zowel binnen als buiten trouwen

Binnen kunnen jullie kiezen uit 6 verschillende feestzalen. Elke zaal heeft een eigen stijl en sfeer. De grote en kleine zalen bieden plek voor een bruiloft voor 10 personen tot 300 personen.

Jullie kunnen bij ons terecht voor het felicitatiemoment (met champagne en een bruidstaart), een fotoreportage, een diner en een feestavond. We staan ook voor jullie klaar als jullie nog een fotograaf, trouwauto of dj nodig hebben.

 • Ondersteuning bij organisatie
 • Volledige ontzorging tijdens bruiloft
 • Diverse concepten en mogelijkheden
Terraszaal

Trouwen bij Lommerrijk

Sfeervolle trouwzaal aan het water

Zoeken jullie een sfeervolle trouwzaal aan het water in Rotterdam? Veel bruidsparen geven elkaar het ja-woord in onze Terraszaal. Deze zaal heeft een eigen ingang en terras aan de Bergse Plas. De Terraszaal is niet onze enige ruimte, we hebben nog 5 andere ruimten die geschikt zijn voor een receptie, trouwfeest of trouwdiner.

Trouwen op de landtong

Bij Lommerrijk heeft u de unieke kans om buiten te trouwen. Deze huwelijksvoltrekking vind plaats onder de eeuwen oude kastanjebomen direct aan het water. Het is romantisch en uniek. En wij kunnen zorgen voor een prachtige aankleding van de buitenruimte.

Impressie van onze trouwzalen

 • Ter­ras­zaal
 • Bergse Plaszaal / Serrezaal
 • Pergolazaal
 • Tivolizaal
 • Magnoliazaal

Hele bovenverdieping huren?

Willen jullie één grote ruimte huren of liever twee of drie kleinere zalen? De bovenetage splitsen we op in meerdere ruimtes dankzij de mobiele wanden. Als jullie de gehele bovenetage huren (zonder tussenwanden), hebben jullie plek voor een receptie voor 350 gasten.

Brui­loft

Trouwceremonie

Trouwen aan het water in Rotterdam

Trouwen aan het water is een droom die uitkomt voor veel bruidsparen. Bij Lommerrijk trouwen jullie onder de oude kastanjebomen, met uitzicht op de Bergse Plas. Of geef elkaar het ja-woord in de Terraszaal, met eigen terras aan het water.

Lommerrijk is een officiële trouwlocatie van de gemeente Rotterdam. Elke dag van de week kunnen jullie bij ons trouwen van 12.00 tot 18.00 uur.

Weten jullie al hoe jullie trouwceremonie eruit ziet? Persoonlijk of plechtig. Romantisch of modern. Wij voeren jullie plannen uit en maken van jullie trouwceremonie een onvergetelijk moment.

Brui­loft

Toost / receptie

Trouwreceptie aan het water

Een toostmoment of een receptie in een sprookjesachtige omgeving. Bij Lommerrijk kijken jullie uit op het water van de Bergse Plas: een idyllische locatie voor een receptie.

Het toostmoment of een receptie is het moment om te toosten op jullie huwelijk en jullie te feliciteren, maar ook om jullie gasten te verwennen met stuk bruidstaart, lekkere hapjes en drankjes. Wij hebben diverse arrangementen voor jullie samengesteld met heerlijke hapjes. Onze gastvrije bediening zorgt dat het jullie aan niets ontbreekt.

De receptie kunnen jullie binnen vieren in een van onze feestzalen én buiten op het terras of met maximaal 40 personen op onze landtong. De landtong is met mooi weer en een klein gezelschap een absolute aanrader; een prachtige locatie om op jullie bruiloft te proosten.

Download brochure

Wat anderen over ons zeggen

Reviews
9 /10

Lieve mensen, goede zakelijke blik, prachtige locatie aan het water, mooi interieur. We hebben de ceremonie, diner en feest in Lommerrijk gehad en het was een heel goede keus! Eten was goed, drank werd super goed en snel verzorgd, niemand heeft droog gestaan of honger gehad. Er werd goed meegedacht met ons en we vonden het heel leuk om in de salonboot aan te komen varen terwijl iedereen ons opwachtte :)

Marlous
9 /10

Goed geholpen door de dames bij Lommerrijk. Tijdens het intakegesprek wordt echt meegedacht en werden bij ons voorstellen gedaan waar we nog niet aan gedacht hadden. Daardoor uiteindelijk een hele leuke dag gepland. Goed bereikbaar per e-mail voor al je vragen!

Bruidspaar van Beek
9.5 /10

Wij hebben super genoten! In 1 woord geweldig! Onze complimenten hiervoor, iedereen heeft genoten..Ook onze complimenten aan de bediening die hebben t ook voortreffelijk gedaan! Het was geslaagd. Esmee ook onze dank aan jou natuurlijk.

We zijn nu op huwelijksreis en genieten..Als er nog een feest in de toekomst is dan komen we zeker weer bij jullie!

Bruidspaar Cairo
9 /10

Op 15 juli zijn wij bij jullie getrouwd. Een prachtige locatie. Door de verschillende ruimten zijn er verschillende mogelijkheden en daar hebben wij goed gebruik van gemaakt. Getrouwd in de Terraszaal, toost en taart in de Bergse Plaszaal, diner in de Pergolazaal en ons feest was in de Tivolizaal. De taart was mooi en het eten erg lekker. Het personeel is zeer vreindelijk! Wij hebben een fantastische dag gehad!

Caroline van der Zwan
Brui­loft

Eten en drinken

Catering op jullie bruiloft

De catering is een belangrijk onderdeel van jullie bruiloft. Welke sfeer zetten jullie neer met de hapjes en drankjes? Hoe ziet de aankleding eruit? Eten jullie 's avonds met een select gezelschap of eten al jullie gasten mee?

Het diner

Bij Lommerrijk kunnen jullie op verschillende manieren dineren:

 • Drie gangen diner (kies vooraf 3 gerechten voor het gezelschap)
 • Buffet (zo uitgebreid als jullie zelf willen)
 • Walking dinner (kleine, culinaire hapjes die staand genuttigd worden)
 • Barbecue (buiten of op het terras van de Pergolazaal of de Terraszaal)
Brui­loft

Arrangementen

Stap letterlijk in het huwelijksbootje

Stap letterlijk in het huwelijksbootje. Voor aanvang van jullie huwelijksceremonie haalt onze schipper jullie op van een steiger waar jullie gasten jullie uiteraard niet zien.

Wij vragen jullie gasten voor aanvang van de ceremonie richting de steiger te gaan waar zij jullie zullen zien aan komen varen.

Tijdens jullie huwelijksdag is het mogelijk de salonboot te reserveren. Wanneer jullie als vers bruidspaar bruidsfoto's gaan maken en jullie gasten achterblijven op locatie, kunnen jullie de gasten de gelegenheid aanbieden gebruik te maken van een tochtje over de Bergse Plas.

Kiezen jullie er voor om jullie huwelijksdag met een intiem gezelschap door te brengen? Onze salonboot Vrouwe Romein heeft een maximale capaciteit voor 18 personen. Er zijn diverse arrangementen mogelijk op de salonboot. Ideaal voor jullie huwelijksdag met een intiem gezelschap.

Uiteraard geldt ook voor de salonboot dat het geen probleem is om een arrangement op maat samen te stellen!

Download brochure
 • Bruidsarrangement
 • Het aperitief-arrangement
 • Tapas op de plas
 • Sportieve lunch
 • Tea on the lake

Wensen jullie een persoonlijke afspraak met ons?