Vragen of reserveren? (010) - 422 00 11

>>Uw medewerkers zijn het "HART" van uw bedrijf!...

Uw medewerkers zijn het "HART" van uw bedrijf! Maar "klopt" het wel?

Terug naar het overzicht
Uw medewerkers zijn het "HART" van uw bedrijf! Maar "klopt" het wel?

Mensen zijn gevoelig voor sfeer, persoonlijke- en positieve aandacht, maar ook eerlijkheid, duidelijkheid en het krijgen van verantwoordelijkheid en uitdaging. Het is belangrijk om als werkgever, manager en HR-afdeling het goede voorbeeld te geven. Zorg dat je een rolmodel bent, want als het management zich positief  opstelt, heeft dat direct effect op de medewerkers. Geluk zit soms in kleine dingen, zoals groeten, glimlachen en gezamenlijk lunchen.

Maar er is meer dat u als werkgever of manager kunt doen...

  1. Toon waardering voor prestaties van medewerkers, ook voor de kleine zaken die goed gaan, door ze daarvoor een compliment te geven. Wacht niet op een functioneringsgesprek, maar doe het direct. Vier ook grotere successen met het hele team of met het gehele bedrijf. 
  2. Je kunt medewerkers nooit te veel bedanken, omdat het waardering uitdrukt voor hun inzet. Bespreek in het werkoverleg niet alleen maar problemen en fouten. Ruim op de agenda standaard ruimte in voor positief nieuws. Benoem wat goed gaat en bedank de medewerkers die daar verantwoordelijk voor zijn. 
  3. Maak contact ook persoonlijk. Leer (zo nodig) de namen van medewerkers uit uw hoofd en gebruik ze ook bij de dagelijkse contacten. Praat niet alleen over werk, maar informeer van tijd tot tijd ook naar priveomstandigheden. Zorg ook eens voor een uitje buiten de deur waar men elkaar in een ongedwongen sfeer beter kan leren kennen. En waar de tijd ook daadwerkelijk genomen kan worden voor privé gesprekken. 
  4. Onderling contact leggen en samenwerken is belangrijk voor werkplezier. Let er ook op dat mensen niet aan hun werkplek vastkleven, maar stimuleer korte contacten tussendoor. Niet alles mailen, maar ook even een praatje maken, bijvoorbeeld. De verandering stimuleert zowel de bloedsomloop als de creativiteit. Denk ook eens aan een teambuilding. Teambuilding werkt verbindend en draagt bij aan het groepsgevoel. Vaak wordt er ook meer wederzijds begrip doordat de mens achter de collega zichtbaar wordt en begrip zorgt weer voor loyaliteit. 
  5. Werknemers willen een zekere regelingsvrijheid in hun werk. Toon belangstelling voor het werk en de taaklast van medewerkers, maar bemoeit u zich niet met de kleinste details. Wie "overal bovenop zit" maakt werknemers ongelukkig en verstoort de sfeer op de afdeling. Geef ze de vrijheid om eens "buiten de deur" te vergaderen. Hier worden ze vaak minder "gestoord" dan op kantoor zelf. Bij Lommerrijk kijken de vergaderzalen allen uit op de Bergse Plas en dat geeft weer ruimte voor creativiteit.
  6. Geld is belangrijk, maar vrije tijd en flexibiliteit zorgen voor meer geluk. Want flexibele werktijden en deeltijdwerk, helpen werknemers bij het combineren van het werk met hun privéleven. Stuur dus op resultaat en niet op aanwezigheid. Laat medewerkers ook niet te veel vakantiedagen opsparen. Ja, het is vervelend als ze er even niet zijn, maar vakantie zorgt voor ontspannen medewerkers als ze weer terug zijn op kantoor. Ook een personeelsfeest geeft het gevoel van TROTS,omdat het een signaal afgeeft dat het goed gaat met het bedrijf. 
  7. Breng de werkvoorzieningen op niveau. Bijvoorbeeld met gezonde keuzemogelijkheden in de kantine, bedrijfsfitness, voldoende lucht en licht en een inspirerende werkomgeving. Betrek medewerkers bij de inrichting van hun werkplek, zodat ze zich daar beter "thuis"voelen. 

Lommerrijk helpt u bij het organiseren van uw evenement aan het water

Personeelsfeest 

   HET HART VAN... Een uniek dankjewel-feest!

Een avond vol complimentjes en speciale aandacht voor uw medewerkers. Zij zijn tenslotte het "hart" van uw organisatie! Van ontvangst door een dame in hartkostuum tot een wensboom waar uw medewerkers hun (bedrijfs-) wensen op kunnen noteren. En van persoonlijke complimentenkaartjes tot uw persoonlijke bedrijfs top-100 waar onze dj wel raad mee weet. Het zijn allemaal elementen die de basis vormen voor een uniek personeelsfeest voor uw medewerkers! 

Aanbieding

Reserveer nu het "hart" van (minimaal 50 personen) voor slechts € 69,50 per persoon. Dit arrangement is inclusief:

https://www.lommerrijk.nl/uitjes/hethartvan/

Teambuilding

   EXPEDITIE ROBINSON

Beleef nu het spannendste uitje van Rotterdam! Duik met vrienden, familie of collega's in een onvergetelijk avontuur waarbij maar een ding telt...overleven op een onbewoond terrein, net zoals Robinson Crusoe!

Onderdelen van Expeditie Robinson

Ga in teams de strijd aan in dit uitdagende, spectaculaire spel. De expeditie vereist een hoge mate van samenwerking...niet alleen in kracht, maar ook in denkvermogen en in tactisch opzicht! Het 2,5 uur durende spel bestaat uit de volgende onderdelen: 

https://www.lommerrijk.nl/uitjes/expeditie-robinson/

Bedrijfsuitje

  Bowlingarrangement

Binnen Lommerrijk hebben wij in een apart gedeelte van ons gebouw ook een bowlingcentrum dat wij exploiteren onder de naam DOK 99. Ingericht in de stoere havenstijl van de dertiger jaren, maar wel van alle moderne gemakken voorzien. Dok 99 beschikt over 12 bowlingbanen, afhankelijk van het aantal personen zal het eten plaatsvinden in Dok 99 grillcafe of in een van de sfeervolle zalen van Lommerrijk. 

https://www.lommerrijk.nl/specials/bowlingarrangementen/

   Vergaderen aan het water 

Voor uw vergadering of zakelijke bijeenkomst in Rotterdam is een inspirerende, goed bereikbare vergaderlocatie met up to date audiovisuele middelen een must. Lommerrijk beschikt over 5 comfortabele vergaderzalen, elk uitgerust met alle voorzieningen om uw vergadering tot een succes te maken. Bovendien is de verzorging van uw lunch, borrel of diner bij ons in goed handen. 

https://www.lommerrijk.nl/vergaderen/