Vragen of reserveren? (010) - 422 00 11

>>Werkkostenregeling...belemmering voor uw person...

Werkkostenregeling...belemmering voor uw personeelsuitje?

Terug naar het overzicht
Werkkostenregeling...belemmering voor uw personeelsuitje?

Sinds het begin van dit jaar is de nieuwe werkkostenregeling een feit. Betekent dit werkelijk dat een personeelsfeest extra prijzig wordt...of zijn er mogelijkheden voor een belastingvrij uitje? 

Wij krijgen hier regelmatig vragen over en merken dat er veel misverstanden bestaan. Er zijn namelijk nog steeds genoeg mogelijkheden voor een betaalbaar uitje voor uw personeel! We lichten graag e.e.a. toe!

Wat houdt de regeling precies in?

Tot 1 januari 2015 was het mogelijk om jaarlijks per werknemer maximaal €454,- vrij van belastingen te besteden aan vergoedingen en verstrekkingen. Omdat kosten als een personeelsuitje niet als loon gezien werden, kwam er geen eindheffing overheen.

Met de werkkostenregeling die per 2015 van kracht is veranderde dit.

Op zich wordt e.e.a. een stukje duidelijker, want deze regeling vervangt maar liefst 29 oude regelgevingen rondom vergoedingen aan werknemers. Alleen mag er met de nieuwe regeling nog maximaal 1,2% van de totale loonsom belastingvrij geschonken worden…en hier vallen ook de extra’s zoals een kerstpakket, het bedrijfsuitje en wellicht de bedrijfsfiets onder.

Alles wat u als werkgever schenkt boven deze 1,2% wordt nu belast met een belastingtarief van 80%!

 

Is een personeelsuitje nu onbetaalbaar?

Uw bedrijfsuitje, eindejaarsborrel of andere feestelijke bijeenkomst valt dus bijna altijd onder de werkkostenregeling. BIJNA ALTIJD…want er zijn uitzonderingen die het mogelijk maken om uw evenement belastingvrij te organiseren!

  1. KENNISOVERDRACHT
    Elementen van kennisoverdracht (training of opleiding) bij uw uitje zijn vrijgesteld van de werkkostenregeling.
  2. ZAKELIJK PROGRAMMA
    Een spreker of entertainment als onderdeel van het zakelijke programma zijn eveneens vrijgesteld van de regeling.
  3. PERSONEELSVERENIGING
    Een feest wat niet volledig op de eigen werkplek wordt gehouden valt onder de werkkostenregeling, tenzij het door een personeelsvereniging georganiseerd wordt die aan een aantal voorwaarden voldoet:

 

Conclusie; het personeelsuitje kan doorgaan!

Werkkostenregeling LommerrijkGenoeg mogelijkheden dus om uw bedrijfsuitje, personeelsfeest of eindejaarsborrel betaalbaar te houden! Lommerrijk denkt qua invulling van uw evenement graag met u mee hoe de kosten in de hand gehouden kunnen worden!

Een personeelsvereniging die goed geregeld is met inachtneming van bovenstaande punten hoeft geen belasting af te dragen. Vaak verdubbelt de werkgever de bijdrage van de werknemers, zodat hij nooit een hoger bedrag bijdraagt.

Werknemers genieten zo dus van het maximale fiscale voordeel van de personeelsvereniging. De werkgever dient alleen de uitgaven in het werkkostenregelingbudget in te delen, maar e.e.a. hoeft niet als loon belast te worden. Voldoet uw personeelsvereniging al aan bovenstaande punten, dan hoeft er weinig te veranderen. U dient alleen budget te reserveren.


Een personeelsuitje bij Lommerrijk

Natuurlijk bent u bij Lommerrijk aan het juiste adres voor een onvergetelijk uitje. Wij zetten een paar opties op een rij; vanzelfsprekend denken we graag met u mee hoe de kosten voor het evenement zo goed mogelijk ingezet kunnen worden!

Lommerrijk Expeditie Robinson UitjeBeleef nu het spannendste uitje van Rotterdam!

Duik met vrienden, familie of collega's in een onvergetelijk avontuur waarbij maar één ding telt...overleven op onbewoond terrein, net zoals Robinson Crusoe!

Lees meer...

 

Lommerrijk all-in bowling uitje

Vanaf nu te boeken bij Lommerrijk...

Het gezelligste ALL-IN grilluitje voor gezelschappen vanaf 25 personen! Bowlen, smakelijk eten van het Winter Grillbuffet en alle drankjes...voor maar €39,50 per persoon.

Lees meer...

 

Lommerrijk uitje Het verhaal van...

Blik terug op de afgelopen maanden en proost op het nieuwe jaar…in de sfeer van Charles Dickens “A Christmas Carol.

Een 3-uurs arrangement incl. drankjes en diner vanaf €49,50 per persoon.

Lees meer...